sklepsklep menu> urządzenia dla przemysłu mięsnego przejdź do kategorii » meble dla gastronomii przejdź do kategorii »
Start » Przemysł mięsny » Urządzenia do przetwórstwa mięsnego – komory » Komory do wędzenia tradycyjnego

Komory do wędzenia tradycyjnego

Przeznaczenie: Urządzenie  to przeznaczone jest  do wędzenia  grawitacyjnego. Wędliny zawieszone na wózku poddawane są procesowi wędzenia dymem powstającym z żarzących się zrębków wędzarniczych. Zrębki zasypane do pojemnika  poniżej wędlin rozpalane są ręcznie .Powstający dym unosi się   grawitacyjnie dzięki wlotowi świeżego powietrza w dolnej części komory i otwartemu wylotowi do atmosfery. Strumień dymu zawirowany zostaje niewielkim wentylatorem w celu ujednorodnienia nasycenia dymu w całej przestrzeni roboczej komory. Komora posiada układ termoregulacji z  grzałką elektryczną niewielkiej mocy ( 6 kW) . Jego zadaniem jest utrzymanie temperatury w trakcie wędzenia.

 

Komory do wędzenia tradycyjnego

Budowa i dane techniczne :

Komory do wędzenia tradycyjnego

Pojemność – ilość wózków  800 x 660x 1800 m

szt.

1

Wymiary zewnętrzne   [dł. x szer. x wys.]

mm

1250x850x2300

Całkowita moc elektryczna

kW

7

Zasilanie elektryczne

V;50Hz

3x400


Komora posiada układ termoregulacji z grzałką elektryczną o mocy 6 kW. Jego zadaniem jest utrzymanie temperatury w trakcie wędzenia.