sklepsklep menu> urządzenia dla przemysłu mięsnego przejdź do kategorii » meble dla gastronomii przejdź do kategorii »
Start » Przemysł mięsny » Kompleksowe wyposażenie ubojni » Linie do szczecinowania

Linie do szczecinowania

Przepustowość linii wynosi do 200 szt./godz. w zależności od potrzeb. Jej układ, wielkość kotła oraz sposób grzania wody dostosowuje się do możliwości użytkownika.

 Linia_do_szczecinowania_budowa
Charakterystyka techniczna:

Wydajność nominalna 70-200 szt./godz.
Maksymalna waga tuszy 300 kg
Czas szczecinowania 2 szt. ok. 30 sek.
Napięcie znamionowe 3/N/PE/AC 400/230V
Pojemność kotła 1500-10000 dm3

 

Napęd kotła:

Kocioł KT 5 kW
Szczeciniarka główna S-150/1 13,2 KW
Szczeciniarka wykańczająca S-150/2 13,2 KW
Max. zapotrzebowanie dla systemu grzania 60-360 kW
Zużycie gazu dla systemu opalania 3 m3/szt.

 

Linie do szczecinowania (PS...) można budować z następujących elementów:

  • kocioł do oparzania (KT...) z automatycznym transportem,
  • szczeciniarka przelotowa główna (S-150/1 lub S-100),
  • stół odbiorczy.

 

Dla większych wydajności (powyżej 160 szt./godz.) stosuje się układ kaskadowy, składający się z 2 szczeciniarek:

  • szczeciniarka przelotowa główna (S-150/1),
  • szczeciniarka przelotowa wykańczająca (S-150/2).

 

 

Opcjonalnie, do wszystkich typów linii, istnieje możliwość montażu układu opalania.