
Komory wędzarnicze-urządzenia dla przemysłu mięsnego
Podstawową pozycją w ofercie maszyn i urządzeń dla przemysłu mięsnego są przystosowane do wielu procesów komory. Maszyny, które oferujemy mają różne rodzaje zasilania: elektryczne, olejowe, gazowe lub parowe. Sterowanie zostało maksymalnie zautomatyzowane, aby kontrola procesów była wygodna.
Oferujemy Państwu urządzenia ze stali nierdzewnej, takie jak: komory piekarnicze, komory wędzarnicze i parzelnicze, komory do barwienia, klimatyzacyjno-dojrzewalnicze oraz systemy dymienia. Maszyny wykonane są z najwyższej jakości materiału – stali kwasoodpornej z uszczelnieniami silikonowymi. Wszystkie komory wędzarnicze cechują się dużą funkcjonalnością, co jest znakiem rozpoznawczym produktów marki JUGEMA.
-
Komory wędzarniczo-parzelnicze mają budowę modułową. Dostępne są wersje jednowózkowe, jak również wielowózkowe. Urządzenie jest wykonane ze stali kwasoodpornej i posiada uszczelki silikonowe.
Komory wędzarniczo-parzelnicze
-
Komora piekarnicza jest przeznaczona do pieczenia w temperaturach do 200°C. Możliwe procesy technologiczne to: pieczenie na sucho, pieczenie z nawilżaniem i przegrzewanie z przesuszaniem.
Komory piekarnicze
-
Komora parzelnicza ma konstrukcję modułową i pozwala na parzenie czy pasteryzację. Każdy moduł posiada własny system wentylacyjny co pozwala na jednakowe warunki obróbki w całej komorze.
Komory parzelnicze
-
Komora wędzarnicza tunelowa została skonstruowana i wyprodukowana na specjalne zapotrzebowanie klienta. Jest przeznaczona dla produktów, które wymagają bardzo krótkiego czasu obróbki.
Komory wędzarnicze tunelowe
-
Komora do barwienia ma zastosowanie w procesie naturalnego barwienia osłonki w kiełbasach drobno rozdrobnionych. Substancja kolorująca jest poddawana ciągłemu procesowi ujednorodniania, do czego służy montowany obok komory specjalny zasobnik z systemem cyrkulacji.
Komory do barwienia
-
Urządzenie to przeznaczone jest do wędzenia grawitacyjnego. Wędliny są zawieszone na wózku i poddawane procesowi wędzenia dymem powstającym z żarzących się zrębków wędzarniczych.
Komory do wędzenia tradycyjnego
-
Komora jest przeznaczona do dojrzewania, suszenia powietrzem oraz ochrony dojrzałych lub wędzonych kiełbas i produktów mięsnych w klimatyzowanym pomieszczeniu. Zakres regulacji temperatury / wilgotności: od 10°C do 18°C do 90% wilgotności względnej. Na podstawie doświadczeń zostało opracowane sterowanie klimatem na bazie mikroprocesora.
Komory dojrzewalniczo-klimatyzacyjne
-
Komory intensywnego schładzania powstały z myślą o maksymalnym skróceniu czasu stygnięcia gorących produktów w celu ich spakowania. Tym samym dzięki naszym maszynom mają Państwo możliwość ograniczenia tego procesu i skrócenia czasu o połowę.
Komory intensywnego schładzania