sklepsklep menu> urządzenia dla przemysłu mięsnego
i spożywczego
przejdź do kategorii »
meble dla gastronomii
i hoteli
przejdź do kategorii »
Dymogeneratory

Dymogeneratory

Dbamy o to, by zapewniać Państwu kompleksowe usługi w zakresie produkcji specjalistycznych urządzeń dla branży mięsnej i spożywczej.

Ten dział stworzyliśmy specjalnie po to, aby przybliżyć Państwu różnice pomiędzy rodzajami dymogeneratorów do komór wędzarniczych, które również oferujemy jako osobne maszyny. Są one niezbędnymi elementami wyposażenia komór, wędzenie bez nich byłoby niemożliwe.

 

 

Możemy wyróżnić dwa typy dymogeneratorów:

  • żarowy – podgrzewane są zrębki wędzarnicze, które tlą się wskutek wysokiej temperatury;
  • cierny – drewniany kloc przyciskany jest do kręcącego się frezu.

 

W naszym asortymencie mamy również specjalny system wędzenia dymem płynnym do komór.

 

Poniżej znajdują się kategorie, a w nich krótkie opisy oraz filmy pokazujące pracę urządzeń.