sklepsklep menu> urządzenia dla przemysłu mięsnego
i spożywczego
przejdź do kategorii »
meble dla gastronomii
i hoteli
przejdź do kategorii »
Start » Przemysł spożywczy » Kotły » Kotły warzelne standardowe

Kotły warzelne standardowe

Profesjonalne kotły naszej produkcji są wielofunkcyjnymi urządzeniami do obróbki cieplnej wyrobów spożywczych i nie tylko. Głównie są wykorzystywane w zakładach mięsnych do parzenia i gotowania produktów oraz wyrobów wędliniarskich. Swoje zastosowanie znalazły również w procesie topienia tłuszczu. Wielofunkcyjność produkowanych przez nas kotłów wynika z bogatej oferty opcji i konfiguracji jakie mogą Państwo wybrać. Takie możliwości zawdzięczamy przede wszystkim dużemu doświadczeniu jakie mogliśmy zebrać na przestrzeni wielu lat funkcjonowania firmy, ale również dzięki wiedzy naszej wykwalifikowanej kadry.

Wykonanie: Cały kocioł warzelny wykonany jest ze stali kwasoodpornej z zastosowaniem silikonu jako materiału uszczelniającego. Bez względu na wersję, stosowane jest grzanie pośrednie tj. w płaszczu olejowym, gwarantujące równomierność grzania oraz zapobiegające przypalaniu się produktów. Pokrywa oraz zbiornik są izolowane termicznie. Każde urządzenie wyposażone jest w sterownik mikroprocesorowy pozwalający na kontrolę temperatury zadanej, czasu oczekiwania, czasu pracy oraz temperatury rdzenia - o ile wymaga tego proces. Dno zbiornika roboczego wykonane jest z materiału o grubości 5mm.

Kotły są produkowane w wersjach z grzaniem elektrycznym, gazowym, olejowym lub parowym. Oferujmy również szereg wariantów wielkości od 100 do 2000 litrów.

KORZYŚCI:
- urządzenie w całości wykonane ze stali kwasoodpornej,
- dno o grubości 5mm,
- pokrywa na zawiasach samohamujących lub pneumatycznych,
- sterownik niemieckiej firmy ADITEC,
- płaszcz olejowy (grzanie pośrednie).

 

Wersja standardowa:

Sterownik:

 

Napisz do nas

Proszę wypełnić wymagane pola.
Formularz wysłany, dziękujemy.

*pola wymagane