Kotły warzelne z hydraulicznym wyładunkiem
Profesjonalne kotły naszej produkcji są wielofunkcyjnymi urządzeniami do obróbki cieplnej wyrobów spożywczych i nie tylko. Kocioł warzelny z hydraulicznym wyładunkiem został zaprojektowany tak, by w sposób bezpieczny, łatwy i automatyczny opróżnić go z ugotowanych produktów. Takie możliwości zawdzięczamy przede wszystkim dużemu doświadczeniu jakie mogliśmy zebrać na przestrzeni wielu lat funkcjonowania firmy, ale również dzięki wiedzy naszej wykwalifikowanej kadry.
Wykonanie: Cały kocioł warzelny wykonany jest ze stali kwasoodpornej z zastosowaniem silikonu jako materiału uszczelniającego. Bez względu na wersję, stosowane jest grzanie pośrednie tj. w płaszczu olejowym, gwarantujące równomierność grzania oraz zapobiegające przypalaniu się produktów. Pokrywa oraz zbiornik są izolowane termicznie. Każde urządzenie wyposażone jest w sterownik mikroprocesorowy pozwalający na kontrolę temperatury zadanej, czasu oczekiwania, czasu pracy oraz temperatury rdzenia - o ile wymaga tego proces. Dno zbiornika roboczego wykonane jest z materiału o grubości 5mm.
Kotły są produkowane w wersjach z grzaniem elektrycznym, gazowym, olejowym lub parowym. Oferujmy również szereg wariantów wielkości od 300 do 2000 litrów.
KORZYŚCI:
- urządzenie w całości wykonane ze stali kwasoodpornej,
- dno o grubości 5mm,
- pokrywa podnoszona hydraulicznie,
- sterownik niemieckiej firmy ADITEC,
- płaszcz olejowy (grzanie pośrednie).
Obsługa pokrywy i kosza wyładunkowego:
Sterownik: